Kanelkake


 

Deilig kanelkake!  Elsker du kanel? Da vil du elske denne kaken!
Oppskriften er hentet fra min gamle oppsriftsbok! 
Kanelkake
250 g sukker
250 g hvetemel
1 ss kanel
2 ts bakepulver
2 egg
2,5 dl kulturmelk  eller annen melk
125 g smeltet avkjølt smør
+ kanelstrø av 1 ss kanel 3-4 ss sukker
form 20×30 cm
1 stk bakepapir
180 g i ca 25 min
Sett stekeovene på 180 g
kle ei form ca 20×30 cm med bakepapir.
Smel smøret, og kjøl det av.
Bland sammen sukker, hvetemel, kanel og bakepulver i en bakebolle.
Lag en grop i blandingen, og ha egg og melk i gropen.
Pisk sammen egg og melk og etter hvert melblandingen.
Rør til sist inn det avkjølte smøret.
*
Hell halvparten av deigen i den bakepapirkledde formen.
Strø over halparten av kanelstrøet, hell i resten av deigen
og strø over resten av kanelstrøet.
Stek kaken på rist, nederst i forvarmet ovn 180 g,  i ca 25 minutter.
Prøv med en kakepinne om den er ferdig.
Er kakepinnen uten deig, når du stikker den i kaken. er den ferdig.
Er det deig på pinnen, må kane stekes litt til.
Avkjøl kaken på rist.
Når kaken er avkjølt skjæres den i biter.
Kaken holder seg godt noen dager.
Den er og fin å fryse.
Kanelkake smaker godt sammen med en god kopp kaffe.
Tips: Kaken smaker og godt uten kanelstrø.