Harira, kjøttfri suppe


Min datter Karoline er så flink og lage kjøttfri middag.
Denne suppen lagde hun, da hun var hjemme på vinterferie.
Det er ikke vanskelig å spise kjøttfritt, når suppen blir så god og mettende.
Harira – 6 porsjoner
1,5 l kokende vann
400 g kokte bønner, (eller kikerter)
1,5 dl røde linser
1,5 dl grønne linser
2 kopper risnudler
4 tomater
2 selleristilker
1 dl hakket koriander
1 dl hakket bladpersille
3-6 fedd hvitløk
3 ss tomatpure
olivenolje
*
Krydder:
1 ts ingefær
2 ts kanel
1 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
0,5 ts korianderpulver
1 ts gurkemeie
2 lauvbærblader
2 kuber grønsaksbuljong
salt
pepper
saften av 1/2sitron eller lime
Skjær opp hvitløk, seller i og tomater.
Varm oljen i ei stor gryte, tilsett hvitløk, selleri og tomat rør godt på middels varme.
Tilsett tomatpureen og la det steke i ca 5 minutter, rør godt.
Rør i krydder og linser. La det steke litt i gryta.
Hell i det varme vannet, buljongterningene og lauvbærblader.
Rør godt og kok opp.
La suppen småkoke under lokk i ca 30 minutter, til linsene er møre.
Rør innimellom.
Ha i mere vann, dersom suppen blir for tykk.
Kok risnudler og del de i biter med en saks.
Ha hakket persille, bønner og risnudler i suppen.
La det småkoke i ca 10 minutter.
Smak til suppen med salt og pepper.
Rør inn koriander og sitronsaft like før servering.
Server suppen varm i dype boller.
Tips: Liker du stek suppe, kan du gjerne doble krydderet.
Tips 2: Ha gjerne en hakket løk i suppen, dersom du tåler det.
Inspirasjonen til supper er hentet fra kit.se


Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Én tanke om “Harira, kjøttfri suppe