Harira, kjøttfri suppe


Min datter Karoline er så flink og lage kjøttfri middag.
Denne suppen lagde hun, da hun var hjemme på vinterferie.
Det er ikke vanskelig å spise kjøttfritt, når suppen blir så god og mettende.
Harira – 6 porsjoner
1,5 l kokende vann
400 g kokte bønner, (eller kikerter)
1,5 dl røde linser
1,5 dl grønne linser
2 kopper risnudler
4 tomater
2 selleristilker
1 dl hakket koriander
1 dl hakket bladpersille
3-6 fedd hvitløk
3 ss tomatpure
olivenolje
*
Krydder:
1 ts ingefær
2 ts kanel
1 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
0,5 ts korianderpulver
1 ts gurkemeie
2 lauvbærblader
2 kuber grønsaksbuljong
salt
pepper
saften av 1/2sitron eller lime
Skjær opp hvitløk, seller i og tomater.
Varm oljen i ei stor gryte, tilsett hvitløk, selleri og tomat rør godt på middels varme.
Tilsett tomatpureen og la det steke i ca 5 minutter, rør godt.
Rør i krydder og linser. La det steke litt i gryta.
Hell i det varme vannet, buljongterningene og lauvbærblader.
Rør godt og kok opp.
La suppen småkoke under lokk i ca 30 minutter, til linsene er møre.
Rør innimellom.
Ha i mere vann, dersom suppen blir for tykk.
Kok risnudler og del de i biter med en saks.
Ha hakket persille, bønner og risnudler i suppen.
La det småkoke i ca 10 minutter.
Smak til suppen med salt og pepper.
Rør inn koriander og sitronsaft like før servering.
Server suppen varm i dype boller.
Tips: Liker du stek suppe, kan du gjerne doble krydderet.
Tips 2: Ha gjerne en hakket løk i suppen, dersom du tåler det.
Inspirasjonen til supper er hentet fra kit.se