Sushikake


Sushikake, kanskje det blir den nye hiten på koldtbordet?
Sushikake, 12 kakkestykker
300 g shushiris + 2 ss sukker, 1 ts salt, 3 ss riseddik og vann
300 g laksefilet, gjerne lakseloin
1/2 mango
1/2 avokado
50 g kremost
2 ss sort kaviar + 2 ss til pynt
koriander
Pynt og tilbehør:
Koriander, sort kaviar, lakseroser, tang, reddik, sukkererter, soyasaus, wasabi, syltet ingefær
Tilbered risen, bruk bruksanvisningen på pakker. Avkjøl risen.
Bland sammen riseddik, sukker og salt.
Hell det over risen og bland sammen.
Kle en kakeform som rommer ca 1,2 l med plastfolie.
Skjær 12 skiver av laksen og legg den i bunnen av formen. rør sammen kremosten, den sorte kaviaren og ca  1/3 av risen. Legg den over lakseskivene i formen, og trykk risen godt ned, med en skje.
Del avokadoen i skiver og legg de over.
Skjær 8 tynne skiver av laksen rull de sammen til roser og legg de bort, de skal brukes som pynt.
Skjær resten av laksen i biter, og legg den over avokadoen.
Legg over 1/3 av risen, trykk den godt ned.
Rens og del opp 1/2 mango i biter. Hakk en neve koriander og bland den med mangoen.
Legg mango og koriander over risen i  formen. Legg til sist over resten av risen.
Trykk den godt sammen og legg over plastfolie.
Sett formen kaldt i ca i time, gjerne med litt press.
Ta av den øverste folien, sett et kakefat over, vend fom og fat, ta av kakeringen og folien.
Pynt sushikaken med lakseroser, tang, sukkererter, reddik og sort kaviar.
Legg litt koriander i midten.
***
Del opp kaken i biter med en skarp kniv.
Server wasabi, soyasaus, syltet ingefær m.m til.
***
Sushikaken kan lages noen timer før servering.
Sushikaken er best samme dagen den er laget.