Salt hvetekjeks


Skal du servere ost og kjeks, da baker du lett kjeksen selv.
Oppskriften er enkel og det er en liten porsjon.
Salt hvetekeks:
ca 20 stk
2,5 dl hvetemel
1 ss sukker
1/2 ts salt
1/4 ts hjortetakksalt
1/2  dl  kaldt vann
1/2 dl smeltet smør (ca 50 g)
+ litt flaksalt
200 g ca 10 min.
Bland sammen mel, salt, sukker og hjortetakksalt i en bakebolle.
Hell i vann og salt. Bland fort sammen. La deigen hvile litt.
Kjevle ut deigen, deigen er så fet at du trener ikke bakemel.
Legg kjeksen på et bakepapirkledd stekebrett.
Stikk ut kjeks med et lite glass, eller skjær firkanter med et pizzahjul.
Prikk kjeksene med en gaffel, og strø litt flaksalt på hver kjeks.
Stek kjeksene midt i forvarmet ovn 200 g, i ca 10 minutter, til de får litt farge.
Avkjøl de salte kjeksene på rist.
Oppbevar kjeksene i tett boks.
Server gode oster, frukt og grønt til.
Tips: denne oppskriften er liten, så dobbel gjerne oppskriften.