Februarboller – boller med bakepulver


Februarbollene er raske å lage siden de er uten gjær, og ikke skal heves.
Februarboller – boller med bakepulver.
8 stk (180 g ca 15 minutter)
300 g hvetemel
2,5 ts bakepulver
1 ts kardemomme
3 ss sukker
100 g smør
1 egg
1,5 dl melk
litt olje til utbaking
8 ss vaniljekrem
+
melisglasur
Bland sammen alt det tørre.
Del opp smøret i biter,  smulder det i melblandingen med fingrene.
Lag en litten grop i melet, og hell i melken og ha i egget.
Rør sammen deigen lett.
Deigen skal være litt klissete.
Del deigen i 8 like deler.
Ta litt olje på hendene, og form 8 boller.
Presses litt flate.
Legg bollene på et bakepapirkledd stekebrett.
Lag en liten grop midt i hver bolle med en spiseskje.
Ha en ss vaniljekrem i hver grop.
Stek bollene midt i forvarmet ovn 180 g,  i ca 15 minutter.
Bollene skal være gyldne.
Avkjøl bollene på rist.
Lag tykk melisglasur av vann og melis, og ha den på bollene.
Bollene smaker best nylagede.
De er fine og fryse, men uten melisglasur.