Sjokoladekake med muligheter


Denne sjokoladekaken smaker godt som formkake, dynket med appelsinjuice og toppet med krem,
eller fylt og toppet med deilig sjokoladekrem.
*
Sjokoladekake
250 g smør
250 g sukker
4 egg
300 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
5 ss melk
2 ts vaniljeekstrakt
100 g mørk sjokolade
*
180 g 35-40 minutter
form lita langpanne ca 30×23 cm
*
Forslag 1:
1 dl appelsinjuice
4 dl fløte
*
Forslag 2:
Sjokoladekrem (se oppskrift lengere ned på siden)
2 ss kakestrø


Pisk sammen mykt smør og sukker,
rør inn eggene,
ha i mel, bakepulver og melk.
Rør godt sammen.

Hakk sjokoladen i grove biter.
Sjokolade og vaniljen røres i deigen.
Kle en liten langpanne med bakepapir og hell i røren.
Stek kaken midt i forvarmet ovn 180 g i ca 35-40 minutter.
Kjenn med en bakepinne om kaken er ferdig.

Avkjøl kaken på rist.

Denne sjokoladekaken er fin å fryse, men kan og oppbevares i tett boks noen dager.


Sjokoladekaken smaker godt som formkake.

Sjokoladekake med krem.
Stikk mange hull i kaken med en gaffel, og dynk med appelsinjuice.
Pisk fløten til krem, og sprøyt den på kaken.
Del i biter og server.


Sjokoladekake med sjokoladekrem!
*
Sjokoladekrem:
250 g mykt smør
500 g melis
2 ss kakao
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
1 egg
2 ss sirup
*
Pisk sammen melis, egg, sirup og mykt smør til det blir en luftig krem.
Tilsett vaniljen, sikt i kakaoen, og pisk det godt inn.
*
Del kaken i to på langs
Smør 1/3 av kremen i mellom lagene.
Smør et tynt lag på toppen av kaken.
Ha resten av sjokoladekremen i en sprøytepose men stjernetipp.
Sprøyt kremen på kaken.
Stø kakestrø på toppen.


Sjokoladekake med sjokoladekrem, smaker kjempegodt nylaget.
Kaken kan  fryses fedigpyntet.