Sjokoladekake med muligheter


Denne sjokoladekaken smaker godt som formkake, dynket med appelsinjuice og toppet med krem,
eller fylt og toppet med deilig sjokoladekrem.
*
Sjokoladekake
250 g smør
250 g sukker
4 egg
300 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
5 ss melk
2 ts vaniljeekstrakt
100 g mørk sjokolade
*
180 g 35-40 minutter
form lita langpanne ca 30×23 cm
*
Forslag 1:
1 dl appelsinjuice
4 dl fløte
*
Forslag 2:
Sjokoladekrem (se oppskrift lengere ned på siden)
2 ss kakestrø


Pisk sammen mykt smør og sukker,
rør inn eggene,
ha i mel, bakepulver og melk.
Rør godt sammen.

Hakk sjokoladen i grove biter.
Sjokolade og vaniljen røres i deigen.
Kle en liten langpanne med bakepapir og hell i røren.
Stek kaken midt i forvarmet ovn 180 g i ca 35-40 minutter.
Kjenn med en bakepinne om kaken er ferdig.

Avkjøl kaken på rist.

Denne sjokoladekaken er fin å fryse, men kan og oppbevares i tett boks noen dager.


Sjokoladekaken smaker godt som formkake.

Sjokoladekake med krem.
Stikk mange hull i kaken med en gaffel, og dynk med appelsinjuice.
Pisk fløten til krem, og sprøyt den på kaken.
Del i biter og server.


Sjokoladekake med sjokoladekrem!
*
Sjokoladekrem:
250 g mykt smør
500 g melis
2 ss kakao
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
1 egg
2 ss sirup
*
Pisk sammen melis, egg, sirup og mykt smør til det blir en luftig krem.
Tilsett vaniljen, sikt i kakaoen, og pisk det godt inn.
*
Del kaken i to på langs
Smør 1/3 av kremen i mellom lagene.
Smør et tynt lag på toppen av kaken.
Ha resten av sjokoladekremen i en sprøytepose men stjernetipp.
Sprøyt kremen på kaken.
Stø kakestrø på toppen.


Sjokoladekake med sjokoladekrem, smaker kjempegodt nylaget.
Kaken kan  fryses fedigpyntet.


Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Én tanke om “Sjokoladekake med muligheter