Pastéis de Nata – den superenkle typen


I høst var vi i Lisboa, der ble jeg helt fortapt i en liten kake:
Pastéis de Nata. Sprø butterdeig med deilig stekt eggekrem, toppet med litt kanel…. her er min superenkle vaiant, ikke helt som originalen, men supergode ble de. – Er du glad i wienerbrød med eggekrem? Da kan dette bli din nye favoritt.
12 stk
3 stk butterdeigplater (ferdigkjøpt frossen)
1/2 l vaniljekrem (ferdigkjøpt)
litt kanel
+ en godt smurt muffinsform
225 g i ca 25 minutter
Legg butterdeigplatene til tining.( ca 15 minutter)
Smør en muffinsform med 12 hull, godt med smør.
Sett stekeovnen på 225 g.
Kjevle ut butterdeigen så platen blir ca dobbelt så lang.
Del den i 4 like biter.
Legg en del i hvert hull i muffinspannen og for den til.
Fyll de 2/3 full med vaniljekrem.

Stek de midt i forvarmet ovn 225 g, til de blir gylden, og vaniljekremen hever seg godt og får brune prikker.
Det tar ca 25 minutter i min ovn.
Ta formen ut av ovnen, og vent i minst 5 minutter før du forsiktig tar de ut av formen.
Strø over litt kanel og server kakene lune.


Kakene smaker best nylaget.

Tips: vil du ha de litt søtere kan du strø på litt melis.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.