Januarboller


Januarboller!
Søt hvetebaskt er fint å ha i fryseren. Når jeg baker for å fryse, pleier jeg å steke de litt for lite, og heller steke de ferdige i stekeoven mens de tiner. De som er godt stekete spises opp etter første steking.
Januarboller:
(Denne deigen er veldig god å rulle ut.)
18 stk
100 g smør
5 dl helmelk
1 dl sukker
1/2 ts salt
1,5 ts kardemomme
ca 1,2 l mel
1 pk tørrgjær (50 g ferdk gjær)
*
1 egg
4 ss perlesukker
litt kanel
*
180 g i ca 15-20 minutter
Smelt smøret i en kasserolle. Hell i melken og varm til det er fingervarmt. Hell melken i en bakebolle. Ha sukker, salt, kardmomme mel og gjær i bollen.
Elt deigen i ca 5 minutter.
Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse, det tar ca 45 minutter.
Ta litt mel på et bakebord og hell ut deigen.
Del den i 18 like store deler.
Rull ut en og en del til ca 50 cms lengder.
Lag 5 sløyfebuer som vist på bildet.
Trykk til sist med i midten så de sitter sammen.
Legg januarbollene på 2 bakepapirkledde tekebrett.
Pisk et egg og pensel bollene.
Strø på perlesukker på hele bollen og litt kanel i midten.
Stek bollene midt i forvarmet ovn til de er godt stekte ca 20 minutter, eller i ca 12 minutter, vist de skal fryses, tines og ferdigstekes i stekeovene siden.

Avkjøl bollene på rist.
Søte ferske januarboller! 🙂

Legg inn en kommentar