Porsjons pavlova


p1Bak porsjons marengs og ha i en boks, så kan du imponere med lekre pavlova på 1-2-3
p1a9 porsjons pavlova
4 eggehviter
200 g sukker
1 ss sitronsaft
litt rosa matfarge (bare vist du vil)
*
Sett ovnen på 175 g.
Pisk eggehvitene, sitronsaften og 4 ss av sukkeret på middels hastighet i en mikser. Når det er blitt stivt tilsettes resten av sukkeret og matfargen. Sett opp hastigheten og pisk til tykk marengs.
Kle et stekebrett med bakepapir.
Fordel marengsmassen i 9 porsjoner på bakebrettet.
Lag de  runde med en skje og lag de litt tynnere i midten.
Sett stekebrettet midt i ovnen, og sett ned til 120 grader.
Stek marengsen i 45 minutter. Slå av ovnen, og la marengsen stå i ovnen til de er kalde. (ca 1 time)
Ta ut stekebrettet og ta forsiktig marengsen av bakepapiret
med en stekespade. Oppbevares tørt og mørt til de skal serveres.
p2Server marensgsen med krem/is/yoghurt og bær/frukt/syltetøy og pynt gjerne med spiselige blomster.
p3Her er pr marengs brukt: 2 ss tyrkisk yoghurt, 4 kirsebær(uten stein), 2 ss jordbærsaus,  og til pynt: kornblomster, jordbærblomst, gjøksyre, agurkurt og mynte