Ferieboller


s1

Barnebarna mine er veldig glade i skoleboller,
men siden det er sommerferie, baker vi isteden ferieboller.
De er  ganske like, vi har bare byttet ut kokosen med kakestrø. 🙂
Viktig: Husk at når man skal bake med barn, må man ha god tid!

s1aSånn ser en ekte feriebolle ut! 🙂
s2Ferieboller:
16 stk
1 kg hvetemel
100 g sukker
1 ts salt
50 g gjær (1 pakke tørrgjær)
1 egg
150 g mykt smør
+
1/2 l vaniljekrem kjøpt eller oppskrift her
melisglasur av melis og litt vann til tykk glasur
kakestrø
s5

Melet veies nøye opp og has i en bakebolle. Så skal salt, sukker og tørrgjær i.
Tilsist lunken melk og ett egg.
Så er det bare å røre, Bestemor elter deigen ekstra godt i kjøkkenmaskinen,
før den stoppes og smøret has i. Så eltes deigen i 5 minutter til.
s6Sett deigen til heving i ca 45 minutter, til den har doblet størrelse.
Skal det lages vaniljekrem fra bunnen lages den nå, og settes til avkjøling.
Oppskrift på vaniljekrem finner du her.
s6aDel deigen i 16 deler, rull boller, trykk de flate
og legg de på et bakepapirkledd stekebrett.
Lag fordypning i midten av hver bolle og legg på en spiseskje vaniljekrem.
Sett bollene til heving i ca 30 minutter. Det kan det fylles på litt mer vaniljekrem før steking. Stek feriebollene midt i forvarmet ovn, 180 g i ca 20 minutter.
s7Barna koser seg og lager superfine boller! 🙂
s8Avkjøl bollene på rist.
s8bLag tykk melisglasur og smør rundt midten, strø kakestrø på glasuren.
s9Skal noen av bollene fryses? fryses de uten glasur.
s9aVil du ha skoleboller istedenfor, byttes bare kakestrø ut med kokos.

Legg inn en kommentar