Salat med grillet røkt og saltet reinkjøtt


s1

Salater kan varieres i det uendelige og det er spennende å prøve nye kombinasjoner.
Her er min nyeste oppskrift med  blant annet røkt reinkjøtt, kirsebær og fetaost,
den ble etter min smak, helt nydelig!

s2

4 porsjoner
ca 250 g røkt og saltet reinkjøtt ( jeg brukte Suovas biff fra Saltfjell Reinprodukter)
50 g ruccula salat
3 små agurker
8 små tomater
1 vårløk
1 liten rød løk
ca 100 g fetaost
10 kirsebær
20 mandler
+ litt smør og grovmalt pepper til kjøttet
*
Dressing:
3 ss olivenolje
3 ss sitronsaft
1 ts salt
1 ts  nykværnet pepper

s3Vask ruccula salaten og legg den på et serveringsfat.
Del opp tomater, agurk og vårløk og strø over.
Skrell og del opp den røde løken i tynne skiver,  strø de over. (gjem noen til å strø på toppen)

s4Rør sammen olivenolje, sitronsaft, salt og pepper til dressingen.
Dryss halvparten av dressingen over salaten.
*
Gni litt smør på kjøttet og kvern over grovmalt pepper.
Grill reinkjøttet i 1,5 minutt på hver side. La det hvile i noen minutter.

 

s6
Skjær kjøttet i tynne skiver og legg det oppå salaten.
s5Stek mandlene på tørr stekepanne i et par minutter, avkjøl de.
Del kirsebærene i to og ta ut steinen.

s7Smulder fetaosten over kjøttet.
Legg på litt rødløkskiver, noen rucculablader, mandler og kirsebær.
Dryss til sist over resten av dressingen.

s8Ha gjerne over litt mer olivenolje og grovmalt pepper.

s9Server salaten nylaget.
Tips: Denne salaten passer og godt på et koldtbord, som tapas eller som forrett.

Legg inn en kommentar