Sjokolade med krem kaker


s1

Skal det være en kopp sjokolade med krem?
Du trenger:
20 koppkaker (oppskrift her)
Spiselig fargepulver
Kakefyll med sitronsmak
10 marengstopper
ca 50 g smeltet mørk sjokolade
Kakao

s2

Kakene pensles med spiselig fargepulver, som fås kjøpt i spesialbutikker for kakeutstyr.

s3

«Kremtopper» av marengs
ca 10 stk
2 eggehviter
2 ts sitronsaft
2 dl melis
*
Pisk sammen eggehviter, melis og sitronsaft til en tykk marengs, Det tar ca 10 minutter.
Tegn opp lengden av koppen og kremtoppen på et bakepapir.
Ha marengsmassen i en sprøytepose med stjernetipp.
Sprøyt ut topper.
Stekes midt i ovnen 100 g i 1 time.
Skru av ovnen og la marengstoppene avkjøles i ovnen, med døren litt på gløtt.
s4

Kakefyll:
50 g smør eller margarin
3 dl melis
skall av 1/2 sitron
2 ss sitronsaft
*
Rør sammen fyllet til en glatt krem.
Ha den i en sprøytepose, klipp et lite hull og sprøyt fyllet på 10 kaker (uten dekor).
Sett de 10 siste kakene som er dekorerte, på kakene med fyll.

s5

Smelt sjokoladen over vannbad eller i microen (1 minutt) og ha den i en sprøytepose.
Klipp av litt av toppen så det blir et lite hull.
s6Lim koppen sammen med kremtoppen med sjokoladen.
Sprøyt på litt ekstra, så det ser ut som koppen renner over…..
s9Dryss litt kakao på kremen.
s9bDekorer kakene på et brett, så er de lettere å oppbevare, eller lag en og en kake,
på tallerkenen de skal serveres på.
Kakedelene kan lages i god tid i forveien, og settes sammen like før servering.