Karrisuppe med guacamoletopping


s1

Karrisuppe med guacamoletopping ble til med det jeg har i kjøleskapet.
Den ble kjempegod og jeg anbefaler dere å prøve den.

s24 porsjoner
400 g kjøttdeig
1 kurv champinjong
1/2 rød løk
4 vårløk
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili
en bit ingefær ca 4 cm
2 ss raps olje
1 ss mild karri
1 ss garam masala
1 buljongterning (hønsebuljong)
1 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
2 ss fiske saus
2 ss sitronsaft
1 boks kokosmelk
1 boks vann (4 dl)
1 boks bambusskudd
*
1 avokado
1 tomat
1 vårløk
2 ss sitronsaft
2 ss raps olje
litt salt og pepper

s3Kutt opp, rød løk, vårløk, sopp, hvitløk, ingefær og chili.
Varm 2 ss olje i en jerngryte, litt over middels varme. Ha i chili, ingefær og hvitløk. Rør godt i et par minutter. Ha i rødløk og vårløk, og la det bli litt gylden.
s4Rør inn soppen så den blir stekt og så kjøttdeigen. Når den er blitt lys brun røres karri, gara masala og 1 buljongterning inn i massen.
s5

Ha i en boks kokosmelk. Hell varmt vann i boksen og hell det i gryta.  Rør inn fiskesaus og sitronsaft.
Smak til med salt og pepper. La suppa småkoke i ca 5 minutter.

s6Hell vannet av bambusskuddene og hakk de i mindre biter.
Rør de inn i suppen like før servering.
s7 s8

Guacamole:
Skrell og hakk avokadoen grovt.
Kutt opp vårløken og tomaten.
Bland alt sammen og ha i olje og sitronsaft.
Smak til med salt og pepper.

s9

Server suppen varm.

s9aTopp med guacamole.
s9bSuppen er god og mettende.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.