Gulrotkake med osteglasur


g1

Saftig og god gulrot kake. toppet med ostekrem, knuste marengs og et godt dryss med kanel.

g2

ca 20 kakestykker
5 dl raspet gulrot
4 egg
2 dl rapsolje
2,5 dl sukker
3,5 dl hvetemel
1 dl hvetekli
1 ss kanel
2 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
1/4 ts salt
*
Osteglasur og topp:
200 g ferskost
100 g melis
+ 12 stk små marengs
1 ss kanel
*
1 liten langpanne
1 stk bakepapir
*
180 g ca 30 min

g3Pisk lett sammen egg og olje.
Ha i de andre ingrediensene og rør godt til alt er blandet.
g4Kle en form med bakepapir,
størrelse 1/2 lang panne eller rund 26 cm.
Stek kaken midt i forvarmet ovn 180 g i ca 30 minutter, prøv med en bakepinne om kaken er stekt. Avkjøl kaken på rist.
g5Til ostekremen røres melis og ost sammen til en glatt glasur.
g6Smør osteglasur på toppen av kaken.
Knus marengs lett og strø over.
g7Dryss kanelen jevnt over hele kaken.
Sett kaken kaldt til den skal serveres.
g9Kaken holder seg godt i flere dager.
Den kan fryses, men da uten marengs.