Glutenfri kavring


k1

Kavringer laget av finmalt havregryn og frø isteden for mel.

k2

Glutenfri kavring
ca 24 stk
2,5 dl blandet frø sesam/lin/solsikke
2 ss ciafrø (kan utelukkes)
2,5 dl glutenfri havregryn
1 ts salt
2 ts bakepulver
2 egg
100 g kremost
2 ss rapsolje

200 g 15 min + 1 t tørking

k3k4Kjør frø og havregryn til mel i en blender, bland i salt og bakepulver.
Pisk sammen egg, olje og kremost i en bakebolle.
Hell det tørre i eggeblandingen og rør til det blir en deig.

k5Lag spiseskje store boller og sett de på et bakepairkledd stekebrett.
Stek de midt i forvarmet ovn 200 g i ca 15 minutter.
k6Del bollene i to og tørk de på svak varme (50-60 g), gjerne varmluft til de er tørre. ca 1 time.
k8Oppbevar kavringen i tett boks.
k9Kavringen smaker godt med all slags pålegg, her er den servert med ferskost og blåbær.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.