Torskefilet med deilig rekesaus.


r1

Torskefilet med deilig rekesaus. 🙂

r2

4 porsjoner
0,5 kg torskefilet
1 pose med spinat
1/2 sitron
1 ss smør, salt, pepper og 1 ts dill
*
0,5 dl fløte
160 g meierismør
3-4 ss sitronsaft
0,5 kg reker
2 ts tørket dill
salt og pepper
*
Tilbehør: kokte poteter

r3

Sett stekeovnen på 200 g.
Kok poteter, om du vil!
*
Fjern alle bein i fiskefileten. smør en ildfast form med litt smør og legg fileten i formen.
Legg halvparten av spinaten rundt fileten, ha litt sitronsaft, salt, pepper og dill over.
Bak fileten midt i forvarmet ovn i 12- 15 minutter. Sjekk om fisken er ferdig med en gaffel.

r3b

Skrell rekene, og press litt sitronsaft over.
r4Sausen:
(Den tar utgangspunkt i en kjempegod smørsaus jeg har funnet på melk.no)
Hell fløten i en kasserolle. Kok fløten mens du rører, til den blir tykk, det tar ca 2 minutter.
Sett temperaturen på så lite som mulig, nå er det viktig at sausen ikke koker!!
Del opp smøret i terninger, og rør inn noen få av gangen, til alt smøret er rørt inn.
Rør inn sitronsaft, dill, litt salt og grovmalt pepper.
r5Smak på sausen!  Er det nok krydret og at det er nok dill og sitronsmak?
Rør til sist inn nesten alle rekene, gjem noen som du skal ha over fisken.
r7Hold sausen varm, men ikke la den koke!!!
r8Strø de rekene som er igjen over fisken og server.
r9

Server fisken, bakte spinatblader, ferske spinatblader, med en god øse med den deilige rekesausen over!  Tilbehør: koke poteter.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.