Kjøttgryte med mørkt øl


k1

Deilig kjøttgryte med mørkt øl, sopp, løk og bønner.
Denne gryta blir faktisk ennå bedre dagen etter den er laget.

k2

Kjøttgryte med øl
til minst 4 personer
1 kg okse kjøtt uten bein, i store biter (høyrygg , bog o.l.)
250 g sjalottløk, skrellet
400 g hvite bønner, ferdigkokte
300 g sopp (aroma eller champinjong)
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili
2 ss tomatpure
3 laurbærblad
50 g smør
3/4 dl hvetemel
5 dl mørkt øl
ca 1,5 dl vann
1 ts salt
1/2 ts pepper
*
Tilbehør:
Potetmos eller kokte poteter til 4

k3Smelt smør på ganske sterk varme i en stor gryte.
Skrell og hakk opp hvitløk og chili og stek det i smøret.
Ha i kjøttet og melet. Rør godt og la det bli gylden.
Rør i løk og tomatpure.
Hell i alt ølet, og så mye vann alt kjøttet blir dekket.
Legg i laurbærblader og krydder med salt og pepper, og rør godt.
Skru varmen på så lavt at det bare så vidt bobler litt i gryta.
Sett på lokk, og la den koke i en og en halv time.

k5Etter en og en halv time, tilsettes bønner og sopp.
Rør om smak om det trenes mer salt og pepper.
Legg på lokket igjen og la det småkoke i en halv time til.
Kok poteter eller lag potetmos.
k6Server kjøttgryten og poteter,
og husk blir det rester, smaker det ennå bedre dagen etter. 🙂