Langtidsbakte svinekoteletter med ris og vin


s1

Når man baker svinekotelettene i 3 timer, blir de supermøre.
Dette er en veldig enkel og grei rett, med alt i samme gryte.

s2

4-5 porsjoner
1 kg svinekoteletter
100 g bacon, gjerne røkt
2 epler
1 stor tomat
ca 8 småløk, eller 1 stor oppdelt løk
1 paprika
1 fedd hvitløk
1 laurbærblad
1/2 chili
200 g langkornet ris, gjerne iblandet villris
30 g smør (2 ss)
2 dl hvitvin
7,5 dl vann
salt og grovmalt pepper
+
1 stor gryte eller panne med lokk

s3

Brun kottelettene i en stor panne eller ei gryte sammen med oppdelt chili , hvitløk og 1 ss smør, gylden på begge sider. Krydder godt med salt og pepper.
Del opp bacon, tomat, eple og paprika i biter og skrell løken.
Ta panna av plata, og legg det over kotelettene. Hell over risen, og legg på den siste ss smør delt i små biter på toppen.
Krydder med litt mer salt og pepper. (tilsammen brukte jeg ca 2 ts salt og 2 ts grovmalt pepper)

s4

Hell over vinen og vannet. Sett lokk på panna og sett på en rist , nederst i stekeovnen. Sett ovnen på 175 grader og la retten steke i 3 timer. Ta av lokket og la den steke videre i ca 15 minutter uten lokk,
så den blir litt gylden på toppen.

s6Server gjerne ripsgele og sterk sennep til.
s5***
s8

Kjøttet blir veldig mørt og risen får en god smak.
Tips: Vil du ha en magrere rett, dropper du smøret og tar bort fettet fra kotelettene.