Langtidsbakte svinekoteletter med ris og vin


s1

Når man baker svinekotelettene i 3 timer, blir de supermøre.
Dette er en veldig enkel og grei rett, med alt i samme gryte.

s2

4-5 porsjoner
1 kg svinekoteletter
100 g bacon, gjerne røkt
2 epler
1 stor tomat
ca 8 småløk, eller 1 stor oppdelt løk
1 paprika
1 fedd hvitløk
1 laurbærblad
1/2 chili
200 g langkornet ris, gjerne iblandet villris
30 g smør (2 ss)
2 dl hvitvin
7,5 dl vann
salt og grovmalt pepper
+
1 stor gryte eller panne med lokk

s3

Brun kottelettene i en stor panne eller ei gryte sammen med oppdelt chili , hvitløk og 1 ss smør, gylden på begge sider. Krydder godt med salt og pepper.
Del opp bacon, tomat, eple og paprika i biter og skrell løken.
Ta panna av plata, og legg det over kotelettene. Hell over risen, og legg på den siste ss smør delt i små biter på toppen.
Krydder med litt mer salt og pepper. (tilsammen brukte jeg ca 2 ts salt og 2 ts grovmalt pepper)

s4

Hell over vinen og vannet. Sett lokk på panna og sett på en rist , nederst i stekeovnen. Sett ovnen på 175 grader og la retten steke i 3 timer. Ta av lokket og la den steke videre i ca 15 minutter uten lokk,
så den blir litt gylden på toppen.

s6Server gjerne ripsgele og sterk sennep til.
s5***
s8

Kjøttet blir veldig mørt og risen får en god smak.
Tips: Vil du ha en magrere rett, dropper du smøret og tar bort fettet fra kotelettene.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.