Fersk kjøtt og suppe av rein


r1

Dette er skikkelig vintermat, som varmer og metter!
Suppen blir ekstra fyldig, siden den er tilsatt havregryn.

r2

4-5 porsjoner
1 kg ferskt reinkjøtt  (bringe og nakke)
2 l vann
5 små gulrøtter
1 stor løk
en halv kålrot
ca 15 små mandelpoteter med skall på
eller 6 store skrelte poteter
1 dl lettkokte havregryn
1 ts einebær
1 ts hel sort pepper
salt etter ønske (1/2 ss)
rein

 

Legg kjøttet i en gryte, og hell over vannet.
La det koke opp, sett ovnen på mindre varme, nå skal stå og småkoke i ca 2 timer.
Skum godt av underveis, når kraften er ganske klar, settes det et lokk på gryta.
Rens og del opp løk og grønsaker. Bruker du små mandelpoteter er det best å beholde skallet på, ellers koker de sund. Bruker du store poteter, må de skrelles og deles i biter.
Når kjøttet har kokt i ca 2 timer, tilsettes grønsaker, løk, potet og havregryn.

r4

Knus einebær og den hele pepperen sammen med saltet, i en mørtel. Ha det i gryta.
Kok alt på svak varme til grønnsaker og potet er kokt. det tar ca 20 minutter.
Smak om det trenges mer krydder.

r5

Server kjøtt, grønnsaker og potet, rett fra gryta og spis suppen ved siden av.