Entrecôtesalat


s1

Entrecôtesalat er kjempegodt! 🙂

s2

2 porsjoner
1 stk enterecote ca 300 g
50 g gresskarkjærner
50 g mozzarella
ca 3 dl ruccola salat
1 appelsin
*
Dressing:
0,5 rød chili
1 fedd hvitløk
2 ss hakket fersk koriander
1 lime, saft og skall
2 ss appelsinsaft
2 ss soyasaus
4 ss rapsolje
2 vårløk
salt og grovmalt pepper

s2a

Stek gresskarkjernene i en panne med litt olje, til de har fått litt farge.
Legg de på et kjøkkenpapir og avkjøl.
Skjær filetene av en appelsin, press resten av appelsinen og bruk saften i dressingen.
Del opp mozzarellaosten i biter.

s3

Stek entrecoten i en tørr panne, ca 3 minutter, Snu entrecoten og krydder godt med salt og grovmalt pepper. Stek den i ca 2,5 minutter.
s7La entrecoten hvile i ca 5 minutter, del den opp i skiver.

s4

Bland sammen, limesaft, appelsinsaft, soyasaus og olivenolje.
Hakk hvitløk og del opp koriander, vårløk og chili.
Rasp av skallet på limen (vare det grønne) og rør det i.
Smak til med salt og grovmalt pepper.

s8

Legg salat, appelsinfileter og mozzarellaost på tallerkener. Dryss over godt med dressing og til sist gresskarkjernene.

s9