Enkle havrescones


s1

Disse havresconesene er superenkle, kjempegode, sunne og glutenfri.

s2

8 stk
8 dl havregryn (glutenfri)
1,5 ts bakepulver
0,5 ts salt
300 g kesam
4 egg

s3

Sett stekeovnen på 200 g varmluft. (eller 220 g vanlig)
Ha alle ingrediensene i en bolle, og bland de godt sammen med en stavmikser.
Bruk en slikkepott og del deigen i to deler. Legg de på et bakepapir kledd stekebrett.
Form deigene til to flate sirkler med slikkepotten, som du dypper i kaldt vann.
s4

Lag spor med slikkepotten, så er det lett og dele hver scones i 4 deler.
Stek sconsen midt i forvarmet ovn, i ca 15 minutter.

s5

De skal være gyldne og dufte godt.

s6

Del de opp, og avkjøl de på rist.

s7

Havrescones smaker aller best nylaget, men holder seg godt til dagen etter, og de er supre og fryse.

s8

Del hver bit i to,  legg på yndlings pålegget ditt, og kos deg! 🙂