Gravet ørret med rosepepper og god salat


IMG_6819Denne forretten ser flott ut og smaker nydelig.
Gravet ørret med rødbete, fenikkel, ruccola og rosepepper.
Jeg så en lignende oppskrift i et blad i fjor, og har ikke glemt den….
Dette er min vri. Husk at øretten må ha vært frossen, og at det tar
ca 2 døgn å grave fisken.
IMG_6811til 4 personer
ca 500 g gravet ørret med rosepepper

150 g revet rødbete
150 g revet fenikkel
100 g ruccolasalat

Dressing:
1 lime
2 ss sesamolje
2 ss rapsolje
1 ts rosepepper
litt grovmalt peppergravGravet ørret med rosepepper:
2 ørretfileter av en ørret på ca 1,5 kg (frossen) det blir ca 1 kg filet
2 ss sukker
2 ss maldonsalt
1 ss rosepepper
Husk at ørreten må være frossen! Tin den i kjøleskapet i ca 1 døgn.
Rens den, skjær ut filetene og fjern alle bein, bruk en pinsett.
Bland sammen salt, sukker og rosepepper. Gni inn filetene med krydderblandingen. Legg filetene mot hverandre, legg de i en plastpose og knytt for. Plasser posen på et fat eller lite brett og sett ørreten kjørlig i 2 døgn. Snu posen et par ganger underveis.
Den ørreten som ikke skal spises nå, kan fryses, eller den holder seg i ca 5 dager oppbevart kjørlig.
IMG_6812Skrell og rasp rødbeter og bruk gjerne engangs hansker, vist du ikke vil bli rød på fingrene. Ha den raspet  rødbeten i en bolle.
Rasp fenikkel og ha den i en annen bolle.
Rasp skallet av en lime og press ut saften. Bland sammen dressingen av lime, skall og saft, oljene, rosepepper og grovmalt pepper.
Rør i en ss dressing i rødbetene og en i fenikkelen.
IMG_68151. Skjær den gravede ørreten i skiver og legg på litt dressing,
2. legg på rødbeter,
3. så fenikkel
4. til sist litt ruccola og litt av dressingen.
IMG_6817Forretten kan lages ferdig, og settes på bordet før gjestene kommer.

Legg inn en kommentar