Store havrekaker med rosiner


h6

Deilige store havrekaker med rosiner.

h2

ca 20 store kaker
250 g mykt smør
2 dl sukker
4 dl små havregryn
4 dl hvetemel
1 ts natron
150 g rosiner
ca 4 ss kaldt vann
*
Bland sammen mel, haregryn, rosiner, natron og sukker i en bakebolle.
Rør inn det myke smøret, det skal bli en ganske grynete masse.
Ha i litt og litt vann så deigen blir lettere og forme til kaker.

h4Lag spiseskje store runde kaker, legg de på bakepapirkledde stekebrett. Trykk de flate med hånden.
Lag 10 kaker pr brett.
Stek kakene midt i forvarmet ovn 175 g i ca 15 minutter.

h5

Avkjøl kakene litt før de forsiktig legges med en stekespade på en rist.
h6Kakene må være helt avkjølte, før de legges i tett boks.
Havrekakene smaker godt til kaffe, eller som et lite mellommåltid.