Brownies med marsipan toppet med sjokolade, ristede hasselnøtter og fingersalt


Fantastisk god ble denne brownies,
som er toppet med ristede nøtter, sjokolade og litt salt.

 Brownies med marsipan toppet med sjokolade,
 ristede hasselnøtter og fingersalt:
6 egg
4 dl sukker
300 g smeltet smør
7 dl hvetemel (eller glutenfritt kakemel)
2 dl bake kakao
250 g raspet marsipan
 Topp:
300 g mørk sjokolade
300 g hasselnøtter
ca 1 ts fingersalt
ca 1 dl sjokoladesaus (ferdigkjøpt)
 Rør sammen egg, sukker og smeltet smør.
Sikt i kakao og mel.
Ha i raspet marsipan og bland alt godt sammen.
Hell røra i en bakepapirkledd langpanne.
Stek den midt i forvarmet ovn 200 g,
i ca 15 minutter.
Avkjøl kaken på rist. 
Ha hasselnøttene i en liten ovnspanne og stek de i 200 g
 i ca 10 minutter. Rist litt på pannen etter ca 5 minutter.
Nøttene er ferdig når de begynner å slippe skallet.
Ta pannen ut av ovnen og hell nøttene
 over på en kjøkkenhåndkle, 
 gni de til skallet slipper nøttene.
 Smelt sjokoladen over vannbad,
 eller i mikrobølgeovnen (1 minutt av gangen).
Rør ca 3/4 av nøttene i sjokoladen.
 Fordel sjokoladen med nøttene utover kaken,
og strø så de nøttene som er igjen utover.
Sprøyt over sjokoladesaus,
 og strø fingersaltet gjevt fordelt på hele kaken.
Del kaken i ruter og server.
Kaken kan godt fryses.

Legg inn en kommentar