Waleskringle som bursdagsbokstav


 Mitt søskenbarn Hans-Petter ønsket seg kake i bursdagspresang.
Så da bakte jeg Waleskringle, 
men isteden for kringle, laget jeg en stor H.

Waleskringle som bursdagsbokstav: 
ca 3 plater med butterdeig(ferdigkjøpte frosne)
*
 Vannbakkels:
2,5 dl vann
50 gram smør eller margarin
150 g hvetemel
4-5 egg (4 store eller 5 mellomstore)
litt salt (1/10 teskje)
litt sukker (kan utelates)
*
5 dl vaniljekrem (ferdigkjøpt)
5 dl kremfløte
2,5 dl bringebærsyltetøy
*
Melisglasur og melis for å strø på
stemorsblomster eller annen pynt
Legg butterdeigen til tining!
*
 Kok opp vann, smør litt salt og sukker.
Når smøret er helt smeltet, helles melet i.
Rør godt til det blir en tykk deig.
 Avkjøl deigen litt og rør inn ett og ett egg.
Deigen skal bli blank og ganske tykk.
 Butterdeigen kjevles ut og formes til ønsket bokstav.
Legg den på et bakepapirkledd stekebrett.
Her er det brukt 2,5 plater butterdeig for å lage en H.
Ha vannbakkelsdeigen i en sprøytepose med stjernetipp,
og sprøyt massen jevnt over bokstaven.
Stek kaken nederst i forvarmet ovn 200 g i ca 40 minutter.
Avkjøl kaken helt.
 Del kaken i to deler.
Fyll bunnen med vaniljekrem, syltetøy og pisket krem.
Legg på toppen.
Lag melisglasur og sprøyt den over.
 For ekstra pynt er kaken pyntet med spiselige blomster 
og et dryss melis på toppen.
Server kaken nylaget!