Festkake i hvitt og lilla


 Festkake fylt med bringebærkrem 
og dekket med hvit og lilla fondant.

*
Festkake:
2 kakebunner a 26 cm
4 egg
1 dl sukker
2 dl hvetemel
0,5 ts bakepulver
litt lilla matfarge
*
Fyll:
0,5 l fløte
4 blader gelatin
4 dl bringebærsyltetøy
*
Ostesmørkrem:
50 g ferskost (nøytral og kald)
150 g soft margarin
300 g melis
Bland sammen i en mikser i minst 5 minutter
til en luftig krem.
*
Fondant:
Blomster og blader i lilla hvitt og grønt av fondant
500 g hvit fondant
200 g lilla fondant

 Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
Sikt i mel og bakepulver, rør det lett inn.
Smør og kle 2 runde kakeformer på 26 cm med bakepapir.
Hell halve røren i den ene formen.
Bland i litt lilla farge i resten av røren, 
og hell den i den andre formen. 
Stek kakene midt i forvarmet ovn 175 g i ca 30 minutter.
Avkjøl kakene helt og del de i to.
 Bløtlegg gelatinen i kaldt vann.
Hell syltetøyet i et dørslag og klem det gjennom,
 så alle steinene blir igjen.
Smelt gelatinen over vannbad 
eller i microen (30 sek+ 30 sek)
Rør den smeltede gelatinen inn i det steinfrie syltetøyet.
Pisk krem av fløten og rør lett inn syltetøyet.
 Montering:
Bruk en kakering og legg i en lilla kakebunn,
dekk den med 1/3 av kremen, legg på en hvit kakebunn,
 dekk med 1/3 av kremen, 
så en lilla bunn, resten av kremen og
avslutt med en lys kakebunn.
Sett kaken kald så den stivner.(gjerne i fryseren)
Fjern kakeringen og
dekk kaken jevnt med ostesmørkrem.
 Kjevle ut 400 g av den hvite fondanten 
og dekk kaken med den.
Bland sammen lilla og resten av den hvite fondanten,
 så den blir marmoret.
Trill en lang pølse og kjevle den ut.
Ta mål så du ser at den rekker rundt kaken.
Lim det marmorete båndet rundt kaken med litt vann.  
 Dekorer kaken med hjemmelagede blomster 
og topp av fondant.
Se  her for inspirasjon
 Pynt kan lages i mange dager i forveien.
 Sett kaken kaldt til den skal serveres.
 ***
Marmoret fondant er enkelt å lage og ser fint ut.

Legg inn en kommentar