Thai inspiret gryte med entrecote


 Thaimat er full av smak og ganske raskt å lage.

 Thai inspiret gryte med entrecote:
3-4 porsjoner:
350 g entrecote
1/2 mango
2 vårløk
1 ss hakket, sirtongress
1 rød paprika
15 sukkererter
1 bunt fersk kjørvel
1 liten rød løk
2 fedd hvitløk
1-1/2 rød chili
1 bit fersk ingefær ca 1 ss
3 ss olje
3 ss teriyakisaus
2 ss fiskesaus
1 lime, saften
ca 1/2 dl vann
smak til med litt salt
+ 2 dl ferdig kokte nudler (vist du vil)
 Rens og hakk fint opp chili,
 hvitløk, sitrongress og ingefær.
Rens og del opp i større biter,
 rødløk, mango, sukkererter, 
vårløk og paprika.
Legg alt på et fat. 
 Stek entrecoten i oljen på 
begge sider i 2-3 minutter.
La den hvile i ca 5 minutter 
før du deler den i skiver.
 Stek hvitløk, ingefær, sitrongress, 
chili, det hvite av vårløken 
og rødløken i oljen i et par minutter på
ganske høy varme, 
mens du rører hele tiden,
 så det ikke blir brent.
Ha i ta teriyaki saus,
fiske saus, limesaft og 1/2 dl vann.
Bland godt og ha i litt mer vann
 vist det blir for tykt.
Ha i resten av vårløk, paprika, 
mango, kjøttet og de kokte nudlene.
Varm alt opp i ca 2 minutter. 
Hakk lett opp kjørvelen og rør den inn til sist.
Server i dype skåler, 
og spis gjerne med pinner.