Skuffkake med appelsin og gulrot


Denne kaken blir veldig saftig og god,
jeg har bakt den mange ganger i rund form,
 men nå er den doblet og stekt i langpanne.

 Skuffkake med appelsin og gulrot:
6 egg
4 dl sukker
400 g smeltet avkjølt smør eller margarin
8,5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
300 g raspet gulrot
skall av 1 stor appelsin
2 dl+ 1,5 dl appelsinjuice (ca 3 appelsiner)
1,5 dl er til dynk!
+
400 g melis
vann til passe glasur
kakestrø 
 Sett stekeovnen på 180 grader.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Rør i smeltet smør, raspet gulrot, 
raspet appelsinskall (kun det oransje)
mel og bakepulver.
 Hell røra i en bakepapirkledd langpanne.
Stekes midt i ovnen i ca 30 minutter.
Kjenn etter med en bakepinne om den er stekt.
Ta den ferdig stekte kaken ut av oven, sett den på en rist
og stikk masse hull i den med en gaffel.
Hell forsiktig over appelsin juice.
 Rør sammen melis og litt og litt vann,
 så du får en ganske tykk,
men flytende glasur.
Hell den over kaken og stryk den lett utover  hele kaken.
Strø over med kakestrø.
Del kaken i  5×5 ruter, så får du 25 passe kakebiter.
Skal du fryse kaken, er den best å fryse uten glasur.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.