Pæreterte


 Denne pæreterten er enkel å få til og smaker kjempegodt.

 Paideig:
200 g hvetemel
2 ss sukker
150 g smør
1 egg
 Bland alt i en matmikser,
 legg deigen i en plastpose kaldt, i minst 2 timer.
 Pæreterte:
1 porsjon paideig
2 store harde pærer
100 g marsipan
100 g mørk sjokolade
2 ts kardemomme
2 ss sukker
 Riv marsipanen grovt.
Del pærene i to og så i tynne skiver.
Kjevle ut deigen på et bakepapir.
Legg marsipan og sjokolade midt på deigen,
strø over 1 ts kardemomme.
Legg så pæreskivene oppå, 
strø med sukkeret og resten av kardemommen.
Brett deigen inn mot midten, så den kommer litt over pærene.
Legg bakepapiret med terten på en stekeplate.
Stek pæreterten  midt i forvarmet ovn,
 175 g i ca 40 minutter. 
Kjenn etter om terten er stekt under.
 ***
Server pæreterten lun sammen med pisket krem eller vaniljeis.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.