Courtesan au chocolat fra MENDEL´S i The Grand Budapest Hotel


Min gode venninne Jorid kom med et ønske, 
og her er vår versjon og tolkning av den berømte
Courtesan au Chocolate 
laget i MENDEL´S konditori
fra filmen The Grand Budapest Hotel.

Courtesan au Chocolat:
vannbakkels:
2,5 dl vann
50 g smør
litt salt og litt sukker
 150 g hvetemel
4 egg
Sjokoladekrem:
200 g sjokolade
1,5 kopp melk
3 eggeplommer
2 ss kakao
1 ss hvetemel
1/4 kopp sukker
4 ss maisennamel
 *
Melisglasur av 500 g melis
melk
1 eggehvite
lilla, rosa, grønn og turkis matfarge
12 mokkabønner
 Kok opp vann, salt sukker og smør i en kasserolle.
Tilsett melet og rør til det blir en klump.
Avkjøl til lunkent og rør i ett og ett egg.
Deigen skal bli smidig og ganske tykk.
Ha den i en sprøytepose med stor rund tipp.
Kle to bakebrett med bakepapir, lag 12 store
på et brett, 12 mellomstore og 12 små kaker på det andre.
Stek de store i 25- 30 minutter, og de små i ca 20 minutter,
nederst i forvarmet ovn 200 grader.
 Sjokoladekrem:
mens kakene stekes lages kremen.
Smelt sjokoladen i halvparten av melken.
Rør sammen eggeplommer, sukker, mel,
 maisenna og resten av melken,
 og hell den i den smeltede sjokoladen.
La det hele få et oppkok under omrøring.
Hell kremen i en bolle, 
 dekk den med plastfolie og sett den kaldt.
Når alt er avkjølt kan det fylles, pyntes og monteres.
 Lag tre boller med glasur av melk og melis,
 en rosa, lys grønn og en lys lilla.
Halv tykk konsistens, disse skal kakene dyppes i.
Pisk sammen melis og eggehvite til en tykk glasur,
del den i to og farg den ene med turkis matfarge.
Ha den hvite glasuren i en pose med tynn rund tipp, 
og den turkise i en pose med liten stjernetipp.
Fyll sjokoladekremen i en stor sprøytepose med en lang tipp.
Sånn, nå er vi klar…..

Stikk hull under de store og mellomstore kakene
 og fyll de med sjokoladekrem.
Dypp de store i lilla glasur, de mellomstore i grønn glasur
og de små i rosa glasur.
Pynt med hvit glasur på hver kake.
Montering:
Legg en stor kake med lilla glasur på et kakefat.
Sprøyt på med turkis glasur og legg på en kake med grønn glasur,
ha på mer turkis glasur og så den lille med rosa glasur.
Til sist en sprut med turkis glasur og en mokkabønne.
Se så fine de ble!
Jorid hadde med seg esker hun hadde laget!

Så den ultimate testen!
Del en Courtesan au Chocolat
 i to og spise den opp med bare fingrene…. 
Det greide vi, og den smakte himmelsk!


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 tanker om “Courtesan au chocolat fra MENDEL´S i The Grand Budapest Hotel