Langtidsbakt indisk lammegryte med krydret ris og chapati


Smakfull Indisk lammegryte, krydret ris med erter
 og chapati, som er et indisk brød.

 Langtidsbakt indisk lammegryte med krydret ris og chapati:
4 porsjoner
1 jerngryte med lokk eller ildfast form med lokk
1 kg lammekjøtt med bein
1 boks kokosmelk
1 boks hermetisk tomat
1 ts fersk raspet ingefær
1 ts hakket hvitløk
1 ts hakket chili
1 løk
1 rød paprika
30 mandler uten skall
15 aprikos
1 ts spisskummen
1 ts koriander
1/2 ts chilipulver gjerne røkt
1 ts tandoorikrydder
2  knuste laubærblader
2 knuste stjerneanis
ca 1 ts salt/ etter smak 
*
Fullkornsris til 4 personer (se på rispakken)
2 ss smør eller gi
1 kanelstang
6 knuste hele kardemomme
salt og vann (se på rispakken)
1 dl hermetiske erter
*
Chapati til 4 porsjoner
3 dl hvetemel
1,5 dl vann
litt salt
 Stek krydder og løk i smøret på middels varme i noen minutter.
ha i kokosmelk og hermetiske tomater.
Rør godt og ha i lammekjøtt, oppdelt paprika, 
mandler og aprikos.
Ha på lokk og sett gryta midt i stekeovnen
på 160 grader, i minst 3 timer.
Krydret ris med erter:
 Smelt smøret i en gryte og ha i litt salt,
 kanelstang og kardemomme. 
 Ha i ris, erter og  
fyll på med vann for antall porsjoner (se på rispakken).
Sett på lokk og kok på svak varme til all vesken er borte,
og risen er kokt.
Chapati:
Bland sammen mel, vann og litt salt.
Kna godt til deigen blir smidig.
Kjevle ganske tynt ut, stek brødene
på takke eller i tørr stekepanne, på middels varme. 
Brødene skal har brune flekker på begge sider.
blåser de seg litt opp, er det bare å klappe de flat.
Avkjøl de og legg de i et klede så de holder seg lune og myke.
 Etter 3 timer er lammegryta ferdig,
smak til om den trenger mer salt.
Bruk gjerne varme fat og
server lammegryta med tilbehør.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.