Langtidsbakt indisk lammegryte med krydret ris og chapati


Smakfull Indisk lammegryte, krydret ris med erter
 og chapati, som er et indisk brød.

 Langtidsbakt indisk lammegryte med krydret ris og chapati:
4 porsjoner
1 jerngryte med lokk eller ildfast form med lokk
1 kg lammekjøtt med bein
1 boks kokosmelk
1 boks hermetisk tomat
1 ts fersk raspet ingefær
1 ts hakket hvitløk
1 ts hakket chili
1 løk
1 rød paprika
30 mandler uten skall
15 aprikos
1 ts spisskummen
1 ts koriander
1/2 ts chilipulver gjerne røkt
1 ts tandoorikrydder
2  knuste laubærblader
2 knuste stjerneanis
ca 1 ts salt/ etter smak 
*
Fullkornsris til 4 personer (se på rispakken)
2 ss smør eller gi
1 kanelstang
6 knuste hele kardemomme
salt og vann (se på rispakken)
1 dl hermetiske erter
*
Chapati til 4 porsjoner
3 dl hvetemel
1,5 dl vann
litt salt
 Stek krydder og løk i smøret på middels varme i noen minutter.
ha i kokosmelk og hermetiske tomater.
Rør godt og ha i lammekjøtt, oppdelt paprika, 
mandler og aprikos.
Ha på lokk og sett gryta midt i stekeovnen
på 160 grader, i minst 3 timer.
Krydret ris med erter:
 Smelt smøret i en gryte og ha i litt salt,
 kanelstang og kardemomme. 
 Ha i ris, erter og  
fyll på med vann for antall porsjoner (se på rispakken).
Sett på lokk og kok på svak varme til all vesken er borte,
og risen er kokt.
Chapati:
Bland sammen mel, vann og litt salt.
Kna godt til deigen blir smidig.
Kjevle ganske tynt ut, stek brødene
på takke eller i tørr stekepanne, på middels varme. 
Brødene skal har brune flekker på begge sider.
blåser de seg litt opp, er det bare å klappe de flat.
Avkjøl de og legg de i et klede så de holder seg lune og myke.
 Etter 3 timer er lammegryta ferdig,
smak til om den trenger mer salt.
Bruk gjerne varme fat og
server lammegryta med tilbehør.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.