Ovnsbakt torskefilet med krepsehalesalsa, potetpuré og gulrotroser


Torskefilet med krepsehalesalsa, potetpure og gulrotroser:
4 porsjoner
600 g torskefilet
dill
4 ts godt smør
salt og pepper
litt limesaft
*
200 g krepsehaler i lake
1 dl olivenolje
1/2 rød chili
1-2 hvirløkfedd
litt dill
1 lime
 pepper
1/2 ts sukker
*
2 gulrøtter
litt smør og salt
*
400 g potet
50 g smør
1/2 dl fløte
salt og pepper

Krepsehalesalsa:
Begynn med å lage krepsehalesalsaen, den skal helst trekke i et par timer.
Hell laken av krepsehalene.
Hakk, dill, chili og hvitløk.
Rasp av skallet på en lime.
Ha det, olje og saften av limen i et glass.
Ha i krepsehalene.
Smak til med pepper og litt sukker.
Rør alt lett sammen.
Sett på lokk og la det stå og trekke, så lenge som mulig.

Gulrotroser:
Rens gulrøttene og spiss de som om de var blyanter, så du får lange lengder.
Kok de på svak varme i vann i ca 10 minutter til de er lett møre.
Hell av vannet og ha i litt salt og smør.
*
I sommer kjøpte jeg en stor «blyantspisser» som var til gulrot.
Har du ikke det kan du prøve å lage roser med en potetskreller eller servere vanlig kokt gulrot til.
Torskefilet:
Skjær bort beinene fra fileten.
Del den i 4 biter.
Legg fiskebitene i en ildfast form.
Ha over smør, litt limesaft, dill, salt og pepper
Stek filetene i forvarmet oven 200 grader, i ca 15 minutter.
 Potetpuré:
Skrell og del potetene i biter.
Kok de i vann uten salt til de er møre.
Hell av vannet og mos de.
Rør inn smør og fløte, rør så lite som mulig.
Smak til med salt og pepper.
Servering:
Legg en stor skje potetpuré på hvert fat.
Rull sammen gulrot til en rose og sett på.
Legg opp et stykke fisk, med en stor skje krepsehalesalsa over.
Server! 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 tanker om “Ovnsbakt torskefilet med krepsehalesalsa, potetpuré og gulrotroser