Kjøttsaus med søtpotet


 Pasta og kjøttsaus er jo en klassiker.
Min oppskrift inneholder søtpotet som etter min mening gir den en ennå bede smak.
 Kjøttsaus med søtpotet:
4 porsjoner
400 g kjøttdeig
1 1/2 løk
2 fedd hvitløk
300 g søtpotet
noen små tomater
noen soltørkede
1 boks hermetisk tomat
1/2 boks med vann (bruk tomatboksen)
ca 12 oliven
en neve fersk basilikum
1 ss smør eller olje
1 ts salt og 1/2 ts pepper
 Skrell og rasp søtpoteten.
Hakk opp løk, hvitløk, oliven og soltørket tomat.
Stek løk og hvitløk i smøret.
Ha i kjøttdeigen og stek den.
 Ha så i søtpoteten, oliven, soltørket tomat, hermetisk tomat, vannet,
basilikum, tomater, salt og pepper.
La alt koke på svak varme.
Kjøttsausen kan spises etter 15 minutter,
 men smaker ennå bedre vist den får småkoke mins en time.
Smak til med mer salt og pepper om du vil,
 blir sausen for tykk har du i litt mer vann.
Tilbehør:
4 porsjoner kokt pasta, gjerne fullkonspasta.
Fetaost i biter, tomat i biter, oliven, fersk basilikum,
 grovmalt pepper og litt olivenolje.
Tips: Kjøttsausen kan lages dagen før,
 og bare varmes opp når den skal spises.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Kjøttsaus med søtpotet