Stekt laks med salsa og ris


 Stekt marinert laks, frisk salsa og krydret ris.

Stekt laks med salsa og ris:
4 porsjoner
4 stykker laks
4 ss Teriyakisaus
1 ss smør
*
fullkornsris til 4 porsjoner
vann, salt
1 kanelstang
3 nellikspiker
Salsa:
1 rød paprika
1 tomat
1 mango
1 liten løk
1/4-1/2 chili
1 lime
2 ss olivenolje
korianderblader
1 ts sukker
salt og pepper
Del laksebitene i to på langs.
Mariner de i Teriyakisausen i minst 30 minutter.
 Kok risen som vist på pakken.
Tilsett kanelstang og nellikspiker.
Når risen er kokt fjernes krydderet.
 Del opp mango, paprika, tomat og løk.
Ha alt i en kumme og bland inn hakket chili og koriander.
Smak til med limejuice, olje sukker, salt og pepper.
Smelt smør i en stekepanne på god varme.
Stek laksen ca 2-3 minutter på hver side.
Steketiden er variabel, etter hvor tykk fisken er og hvor varm panna er.
 Legg pent opp på fat og server.
 Tips: blir det noe igjen, kan det serveres til lunch neste dag.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Én tanke om “Stekt laks med salsa og ris