Stekt laks med salsa og ris


 Stekt marinert laks, frisk salsa og krydret ris.

Stekt laks med salsa og ris:
4 porsjoner
4 stykker laks
4 ss Teriyakisaus
1 ss smør
*
fullkornsris til 4 porsjoner
vann, salt
1 kanelstang
3 nellikspiker
Salsa:
1 rød paprika
1 tomat
1 mango
1 liten løk
1/4-1/2 chili
1 lime
2 ss olivenolje
korianderblader
1 ts sukker
salt og pepper
Del laksebitene i to på langs.
Mariner de i Teriyakisausen i minst 30 minutter.
 Kok risen som vist på pakken.
Tilsett kanelstang og nellikspiker.
Når risen er kokt fjernes krydderet.
 Del opp mango, paprika, tomat og løk.
Ha alt i en kumme og bland inn hakket chili og koriander.
Smak til med limejuice, olje sukker, salt og pepper.
Smelt smør i en stekepanne på god varme.
Stek laksen ca 2-3 minutter på hver side.
Steketiden er variabel, etter hvor tykk fisken er og hvor varm panna er.
 Legg pent opp på fat og server.
 Tips: blir det noe igjen, kan det serveres til lunch neste dag.