Rognbærgele med eple


 Rognebærgele smaker godt til vilt!

 Plukk ca en kg rognebær.
 Rens bort stygge bær og stilker.
Ha rognbærene i en plastpose,
 og frys de i minst 2 døgn.
 Rognebærgele med eple:
1 kg frosne rognebær
3 epler
7 dl vann
7 dl sukker
 Ha rognebærene og eplene som er delt i biter i en gryte.
Hell i vannet og sett det til kok i ca 20 minutter på svak varme.
Når skal eplebitene og bæra være helt møre.
Grov sil først bæra i et dørslag, press ut så mye av saften som mulig.
Vask dørslaget og ha i et klede,( jeg bruker en ny tue av papir som jeg kaster etterpå,)
Hell nå all saften i det kledde dørslaget.
La det renne ut, så grumset ligger igjen i kledet, og den klare saften i en kasserolle.
 Rør sukkeret inn i saften og la det småkoke i ca 45 minutter.
Ta bort skummet så geleen blir helt blank.
Prøv på et fat om litt av geleen stivner, vist ikke må den kokes litt til.
Kok glassene geleen skal være i, det er viktig at alt er helt rent.
 Hell varm gele i varme glass, og sett på tett lokk.
Oppbevar rognebærgeleen kaldt i tette glass til den skal spises.
Rognebærgele er litt bittert og har en spesiell smak, den passer best til vilt.
Server den gjerne til elg, eller reinsdyrstek.
Tips:
Kjenner du en elgjeger, kan du jo gi han eller hun et glass rognebærgele i gave.