Pommes Anna


 Pommes Anna er en potetkake, og en klassisk potetrett.

 Pommes Anna:
Beregn en stor potet per porsjon
litt smør
litt muskatt
salt og pepper
 Smør en form eller panne med smeltet smør.
Skjær poteten i tynne skiver.
Legg potetskivene så de dekker bunn og litt av kanten på formen.
Legg så i resten av potetene. 
Krydder med litt muskatt, pepper og salt mellom lagene.
Pensel litt smør over til slutt.
Stek potetene nederst i forvarmet ovn 250 g i ca 45 minutter.
Er det masse poteter i formen tar det litt lengre tid,
Er det lite poteter tar det mindre tid.
Kjenn etter om potetene er møre.
 Legg potetkaken på et fat,
 og del den i biter, som en kake.
Pommes Anna smaker godt til blant annet stekt svinenakke, som vist her.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Én tanke om “Pommes Anna