Krydret appelsinmarmelade


 Krydret appelsinmarmelade passer godt til ost, og smaker litt både jul og advent.

 Krydret appelsinmarmelade:
ca 3 dl ferdig marmelade
1 stor appelsin
ca 2 dl sukker ( litt mindre vist du vil)
1 ts  malt kanel
1 ts malt nellik 
1 ts malt ingefær
 Vask og skrell appelsinen.
Skjær og fjærn alt det hvite på skallet, del det fint opp i små biter.
 Skjær appelsinen i biter og fjern  eventuelle steiner.
Ha alt i en kasserolle og kok opp.
Sett det nå på svak varme, så det så vidt koker til alt er mørt.
Kok det ennå litt til så det tykner og blir litt karamellisert, dette tar ca 30 minutter.
Pass på og rør ofte så det ikke blir for tykt, eller svir.
Ha den varme marmeladen over i et rent glass, og skru på lokk.
Oppbevar den kaldt.
Tips: Lag en stor porsjon, og gi bort fine glass med den deilige marmeladen i gave.