Eplekake med blåbær – glutenfri


 Lun eplekake med blåbær servert med krem.

 

 Eplekake med blåbær:
250 g smør
250 g sukker
4 egg
150 g potetmel
100 g glutenfritt fint kakemel
 (tåler du gluten kan du bruke 150 g hvetemel)
1 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
4 epler gjerne syrlige
2 dl blåbær
1 ss kanel
2-3 ss sukker
 Pisk eggedosis av sukker og egg.
Smelt smøret, avkjøl det litt og pisk det inn i eggedosisen.
Sikt i mel, potetmel, bakepulver og vaniljesukker.
Vend det inn med en slikkepott.
 Skrell eplene og del de i båter.
 Ha røren i en bakepapirkledd form 1/2 langpanne eller en 26 cm rund form.
Legg eplebiter og blåbær over røren.
Strø over sukker og kanel.
 Stek kaken nederst i forvarmet ovn 180 g i ca 40 minutter,
Kjenn etter med en bakepinne om kaken er ferdig.
 Avkjøl kaken litt før den deles i biter.
Strø gjerne litt melis på, og server krem eller iskrem til.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Eplekake med blåbær – glutenfri