Eplekake med blåbær – glutenfri


 Lun eplekake med blåbær servert med krem.

 

 Eplekake med blåbær:
250 g smør
250 g sukker
4 egg
150 g potetmel
100 g glutenfritt fint kakemel
 (tåler du gluten kan du bruke 150 g hvetemel)
1 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
4 epler gjerne syrlige
2 dl blåbær
1 ss kanel
2-3 ss sukker
 Pisk eggedosis av sukker og egg.
Smelt smøret, avkjøl det litt og pisk det inn i eggedosisen.
Sikt i mel, potetmel, bakepulver og vaniljesukker.
Vend det inn med en slikkepott.
 Skrell eplene og del de i båter.
 Ha røren i en bakepapirkledd form 1/2 langpanne eller en 26 cm rund form.
Legg eplebiter og blåbær over røren.
Strø over sukker og kanel.
 Stek kaken nederst i forvarmet ovn 180 g i ca 40 minutter,
Kjenn etter med en bakepinne om kaken er ferdig.
 Avkjøl kaken litt før den deles i biter.
Strø gjerne litt melis på, og server krem eller iskrem til.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Én tanke om “Eplekake med blåbær – glutenfri