Eplecrumble med plomme


 Crumble kan lages av mange sorter frukt og bær.
Her er min crumble laget med eple og plomme krydret med honning og kardemomme.

 Eplecrumble med plomme:
pr porsjon
1 lite syrlig eple
1 plomme
2 ts flytende honning eller sirup
1/2 t kardemomme
2 ss havregryn (glutenfri)
2 ss hvetemel (eller fint glutenfritt mel)
2 ss mykt smør
2 ss sukker
1 lidfast kopp eller kumme
+
1/2 dl kremfløte og  1/2 ts vaniljesukker
 Rens og del eple og plomme i biter.
 Bland dem med honning/sirup og kardemomme.
 Bland sammen mykt smør, sukker, mel og havregryn.
 Legg frukten i ildfaste kopper.
 Legg over deigen.
Stekes nederst i forvarmet ovn 200 grader i ca 20 minutter.
Til frukten er myk og crumblen på toppen er gylden.
 Avkjøl crumblen til den er lunken.
 Pisk krem av fløten og smak til med vaniljesukker.
Server kremen til den lune eple og plomme crumblen.
Kaffe smaker godt til.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.