Ovnsstekt lammeskank med rotmos, eple og enkel røvinssaus


 Møre lammeskanker med grov rotmos, bakt eple og en enkel rødvinssaus.


Ovnsbakt lammeskank med rotmos,
eple og enkel rødvinssaus:
2 personer
2 lammeskanker
1+1 eple
1 gulrot
1 løk
1/2 l kraft eller buljong
salt og pepper
*
Grov rotmos:
4 poteter (200 g)
1 gulrot (100 g)
1/4 kålrot (150 g)
2 fedd hvitløk
40 g smør
salt og pepper
*
Enkel rødvinssaus:
ca 3 dl innkokt kraft
1,5 ss maizenamel utrørt i 1 dl rødvin
salt og pepper 
Del opp gulrot, løk og eple i biter, og legg det i en ildfast form.
Legg lammeskankene i og hell over kraften.
Strø godt med salt og pepper over.
Sett på lokk, eller dekk til med folie.
 Sett forma nederst i forvarmet ovn 200 grader i en time.
Ta fomen ut av ovnen, og snu skakene. 
Sett den inn i ovnen igjen, og la den stå der i en time til.
 Etter to timer i ovnen tar du lammeskankene ut av formen.
Sil av kraften i en kasserolle, og kast de kokte grønsakene. 
Legg lammeskankene tilbake i formen,
del opp et eple og stek det sammen med skankene i 
30 minutter uten lokk.
Rotmos:
Kok poteter, kålrot, gulrot og hvitløk i vann til alt er mørt.
Tøm ut vannet og ha i smøret.
Mos alt grovt, og smak til med salt og grovmalt peper.
Blir mosen for tykk, kan den spees ut med litt melk eller fløte.
Saus:
 Kok inn kraften til det blir ca 3-4 dl.
Rør inn 1-2 ss maizenamel som er rørt ut i 1 dl rødvin.
La det få et lett oppkok. Smak til med salt og pepper om nødvendig.
 Ha rotmos og bakte eplebåter på tallerkenen,
legg lammeskanken oppå.
Server varm saus til.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.