Grove eplesnurrer


 Grove eplesurrer med melisglasur.

 Grove eplesnurrer:
En grov rundstykkedeig av ca 1 kg mel
Lag din yndlingsdeig…
eller
 en pakke kornbrød, 5 dl vann, 2 ss olje,
 en pakke gjær og 1 ts salt.
+
2 store syrlige epler
ca 4 ss brunt sukker
ca 1 ss kanel
 Lag en grov rundstykkedeig, la den heve i 1 time.
Kjevle ut deigen til den er  tynn avlang.
 Riv eplene grovt og fordel de utover deigen.
Strø på sukker og kanel.
 Rull sammen og del opp i skiver,
 som legges på bakepapirkledd stekebrett.
Hev snurrene i ca 30 minutt.
Stekes midt i ovnen på 200 g til de er gyldne ca 15 minutt.
 Avkjøl eplesnurrene på rist.
Lag tykk melisglasur av vann og melis.
Ha litt over like før servering.
Skal eplesnurrene fryses, må de fryses uten glasur.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Grove eplesnurrer