Ananaskake i porsjonsstykker med krem


 Denne ananaskaken er god som den er, men blir ennå bedre med krem.

 Ananaskake i porsjonsstykker med krem:
4 egg
6 dl sukker
300 g smeltet avkjølt smør eller margarin
3 dl melk
9 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 hel ananas
+
3 dl fløte
ananasbiter, litt bær
og spiselige blomster
eller annen pynt
+ 20 papirformer
 Pisk sammen egg og sukker.
Rør i melk og det avkjølte smøret.
Sikt i mel og bakepulver
og rør lett sammen. 
 Rens ananasen, ta ut kjernen og del den i biter.
 Hell røra i en bakepapirkledd langpanne.
Ta av ca 20 av bitene til pynt.
Legg resten av  ananasbitene over kakedeigen.
Stek kanen nederst i forvarmet ovn, 180 grader
i  20- 25  minutter, 
sjekk med en bakepinne om den er stekt.
Avkjøl kaken helt.
 Del kaken i 20 biter.
Legg hvert stykke i en papirform.
Du kan bruke store muffinsformer.
 Pisk krem av fløten,
 og ha den i en kakepose med stjernetipp.
Sprøyt en liten rose på hvert stykke.
 Pynt med ananasbiter, blåbær og som her agurkurt, mynteblad og litt dillblomster.
Selve ananaskaken holder seg fint i flere dager og kan fryses.
Skal den pyntes med krem og pynt, bør det gjøres samme dag den skal spises.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 tanker om “Ananaskake i porsjonsstykker med krem