Ananaskake i porsjonsstykker med krem


 Denne ananaskaken er god som den er, men blir ennå bedre med krem.

 Ananaskake i porsjonsstykker med krem:
4 egg
6 dl sukker
300 g smeltet avkjølt smør eller margarin
3 dl melk
9 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 hel ananas
+
3 dl fløte
ananasbiter, litt bær
og spiselige blomster
eller annen pynt
+ 20 papirformer
 Pisk sammen egg og sukker.
Rør i melk og det avkjølte smøret.
Sikt i mel og bakepulver
og rør lett sammen. 
 Rens ananasen, ta ut kjernen og del den i biter.
 Hell røra i en bakepapirkledd langpanne.
Ta av ca 20 av bitene til pynt.
Legg resten av  ananasbitene over kakedeigen.
Stek kanen nederst i forvarmet ovn, 180 grader
i  20- 25  minutter, 
sjekk med en bakepinne om den er stekt.
Avkjøl kaken helt.
 Del kaken i 20 biter.
Legg hvert stykke i en papirform.
Du kan bruke store muffinsformer.
 Pisk krem av fløten,
 og ha den i en kakepose med stjernetipp.
Sprøyt en liten rose på hvert stykke.
 Pynt med ananasbiter, blåbær og som her agurkurt, mynteblad og litt dillblomster.
Selve ananaskaken holder seg fint i flere dager og kan fryses.
Skal den pyntes med krem og pynt, bør det gjøres samme dag den skal spises.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 tanker om “Ananaskake i porsjonsstykker med krem