Glutenfrie potetlumper


 Glutenfrie potetlumper er like god med pølse,
 til lunch med ost og skinke,
 eller som kaffebrød med smør og sukker.


 Glutenfrie potet-lumper, -kaker -lefser:
Ca 800 g kokte kalde poteter
100 g grovt glutenfritt mel
200 g Jyttemel
1 ts salt
+
ca 250 g Jyttemel til utbaking
Skrell potetene og ha de og saltet i en bolle.
Stapp de fint og hell i melet.
Kna nå med hendene til du får en fin fast deig.
Er potetene bløte trenges mer mel, er de tørre trenges litt mindre.
Deigen skal være litt klissete, men fast.
 Del deigen i biter og kjevle ut litt av gangen, bruk mye mel, så deigen ikke fester seg.
Finn et lokk eller fat i ønsket størrelse, og skjær ut.
 Stek lumpene på takke eller i stekepanne på middels varme.
Snu de når det er blitt små brune flekker på den ene siden.
La lumpen steke like lenge på andre siden.
Legg de oppå i et klede så de ikke tørker ut.
Bruk de som pølselumper, i stede for tacolefser, med godt på legg på,
eller med smør og sukker eller brunost  som kaffebrød.
Lumpene er fine å fryse, frys de med en bit matpapir mellom hver lumpe.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.