Kjøttboller med hagens urter, bakt sopp, tomat og brie


 Kjøttboller med hagens urter, sopp, tomat, brie og litt salat.


 Kjøttboller med hagens urter, bakt sopp, tomat og brie:
4 personer
400 g kjøttdeig
100 g bacon
2 fedd hvitløk
1 middels stor gulrot
3-4 ss hakkede urter 
(det du har, 
jeg brukte: gressløk, oregano, 
mynte, timian, løpstikke)
1 egg
1 ss potetmel eller 1 ts fiberhusk
1 ss olivenolje
salt og pepper
*
250 g champinjong
200 g små tomater
200 g brie
salt og pepper og litt timian 
*
tilbehør: salat
 Hakk urtene, riv gulrøttene og kutt bacon i biter.
 Del opp hvitløk fint.
Bland sammen 
gulrot, urter, bacon, hvitløk, kjøttdeig,
egg, potetmel litt salt og pepper.
 Det skal bli en fin og fast deig.
 Hell litt olje i en ildfast form.
Lag spiseskje store kjøttboller, 
ha litt kaldt vann på hendene og form de runde.
Jeg fikk 15 stk. 
 Stek de midt i forvarmet ovn 200 g i ca 25 minutter.
 Del opp sopp i fire og tomatene i to.
Ha litt olje i en liten ildfast form og legg sopp og tomat over.
Fordel så osten over i biter og strø på litt urter (timian).
 Stek det sammen med kjøttbollene.
Server litt grønn salat ved siden av.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Kjøttboller med hagens urter, bakt sopp, tomat og brie