Smørstekte kamskjell med koriander, chili, hvitløk og lime


 Smørstekt kamskjell.

 Smørstekte kamskjell med koriander,
chili, hvitløk og lime:
til forrett beregn 2-3 pr porsjon
til hovedrett beregn 5-6 pr porsjon
pr porsjon
3 kamskjell
1 ss smør
1/2 hvitløksfedd
1/4 fersk rød chili
2 ss fersk hakket koriander
1/2 lime
1 ss olivenolje
salt og grovmalt pepper
 Hakk hvitløk, koriander og chili.
Rasp skallet av limen, kun det hvite.
Ha alt i en skål og tilsett limesaft, olivenolje.
Smak til med salt og pepper.
 Bland det sammen sausen.
Er kamskjellene frosne må de tines før bruk,
tin de over natten i kjøleskapet,
 eller legg de på kjøkkenbenken i ca 2 timer.
*
Tørk kamskjellene godt.
Varm en panne og la smøret bli gyldent. 
 Stek kamskjellene i 1/2-1 minutt på hver side.
 Til de er lett karamelliserte.
Legg kamskjellene på fat og hell sausen over.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Én tanke om “Smørstekte kamskjell med koriander, chili, hvitløk og lime