Smørstekte kamskjell med koriander, chili, hvitløk og lime


 Smørstekt kamskjell.

 Smørstekte kamskjell med koriander,
chili, hvitløk og lime:
til forrett beregn 2-3 pr porsjon
til hovedrett beregn 5-6 pr porsjon
pr porsjon
3 kamskjell
1 ss smør
1/2 hvitløksfedd
1/4 fersk rød chili
2 ss fersk hakket koriander
1/2 lime
1 ss olivenolje
salt og grovmalt pepper
 Hakk hvitløk, koriander og chili.
Rasp skallet av limen, kun det hvite.
Ha alt i en skål og tilsett limesaft, olivenolje.
Smak til med salt og pepper.
 Bland det sammen sausen.
Er kamskjellene frosne må de tines før bruk,
tin de over natten i kjøleskapet,
 eller legg de på kjøkkenbenken i ca 2 timer.
*
Tørk kamskjellene godt.
Varm en panne og la smøret bli gyldent. 
 Stek kamskjellene i 1/2-1 minutt på hver side.
 Til de er lett karamelliserte.
Legg kamskjellene på fat og hell sausen over.