Påskens kylling med appelsinsaus


Ovnsbakte kyllingen med gode grønsaker, potet, fiken og appelsinsaus.
 Påskens kylling:
5-6 personer
1 gårdskylling ca 2,5 kg fersk/tint
3 hvitløkfedd
1/2 rød chili
6 kardemommekapsler
1/2 sitron
4 ss olivenolje
1 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
*
400 g mandelpoteter
200 g søtpotet
200 g sellerirot
6 tørket fiken
litt fersk timian (kan sløyfes)
*
Appelsinsaus
se oppskrift under
 Ta ut frøene av kardemommekapslene.
Ha hvitløk, chili, kardemomme, salt og pepper i en mortel og knus det.
Spe med olje og saften av 1/2 sitron.
 Smør kyllingen inn med kryddermassen.
Legg den i ei ildfast form.
Skrell og del opp grønnsaker, vaske mandelpotetene.
Legg det og fiken rundt kyllingen.
Krydder ekstra med litt mer salt, pepper og timian.
Dekk til med aluminiumsfolie.
Stekes nederst i forvarmet ovn 200 grader, i 1 time.
Fjern folien og stek kyllingen i ca 45 minutter til.
Sjekk at den er ferdigstekt og gylden.
 Den skal være ordentlig stekt, ikke rosa i kjøttet.
 Appelsinsaus:
2 appelsiner, saften ca 2,5 dl
100 g smør
1 ts maisennamel + 1/2 dl kaldt vann
1 ts sukker
salt og pepper
4 ss hakket fersk koriander
 Press saften av ca 2 appelsiner.
Ha saft og smør i en kasserolle og kok opp.
Bland sammen kaldt vann og maisennamel.
Rør det i sausen og kok opp.
Smak til med sukker, salt og pepper.
Ta sausen av plata og rør inn hakket fersk koriander.
 Det blir en vakker gul og grønn saus.
Del opp kyllingen i passe biter og server.
Koriander, appelsin, kardemomme og fiken gir en masse gode smaker til retten.

Legg inn en kommentar

2 tanker om “Påskens kylling med appelsinsaus